Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Καναδάς: Περικοπές στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ

   ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ   



Ήδη από το 2008 το σχολείο «Σωκράτης- Δημοσθένης» υφίσταται σταδιακή απώλεια των επιδοτήσεων, όπως συμβαίνει στα γαλλόφωνα ιδιωτικά σχολεία του Κεμπέκ
Σταδιακή μείωση που θα οδηγήσει στην πλήρη κατάργηση της επιχορήγησης για τη μεταφορά μαθητών αποφάσισε για τα ελληνόφωνα σχολεία «Σωκράτης - Δημοσθένης» της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ) το υπουργείο Παιδείας, Αναψυχής και Αθλητισμού του Κεμπέκ (MELS).
Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τα ιδιωτικά σχολεία του Κεμπέκ ότι ανάμεσα στις περικοπές που έχουν προγραμματισθεί από την παρούσα κυβέρνηση, περιλαμβάνονται και αυτές στις επιχορηγήσεις για τη μεταφορά των μαθητών, οι οποίες θα μειωθούν κατά 33% για το σχολικό έτος 2014- 15, 66% για το 2015- 16 και θα καταργηθούν οριστικά το 2016- 17.
Ήδη από το 2008 το σχολείο «Σωκράτης- Δημοσθένης» υφίσταται σταδιακή απώλεια των επιδοτήσεων, όπως συμβαίνει στα γαλλόφωνα ιδιωτικά σχολεία του Κεμπέκ.
«Η ανακοίνωση της διακοπής της επιχορήγησης μεταφοράς των μαθητών απειλεί την ίδια την επιβίωση των σχολείων μας καθώς η πλειονότητα των παιδιών χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία και με τη σημαντική αύξηση του κόστους που θα επιβαρύνει τους γονείς, θα τους οδηγήσει τελικά να επιλέξουν κάποιο δημόσιο σχολείο», επισημαίνει σε δελτίο Τύπου η ΕΚΜΜ, καλώντας τους Έλληνες ομογενείς του Μόντρεαλ σε συσπείρωση για αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου