...................................*Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός *
Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας
et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Τεχνητή λίμνη Λάδωνα - "Ladonas Dam"


"Φράγμα Λάδωνα" η τεχνητή λίμνη του Λάδωνα, με το σχήμα του φιδιού, βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά της Lagadina και Αφροδίσιο και δημιουργήθηκε το 1955 με την κατασκευή του φράγματος από τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.
Αρκαδίας VitasPi Απριλίου» 15

"Ladonas Dam"
The artificial lake of Ladon, with the shape of snake, is located between the mountains of Lagadina and Afrodisio and was created in 1955 with the construction of the dam by the Public Power Corporation.
Arcadia, Greece 

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Στην έβδομη θέση της κατάταξης η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑΜε την κρίση που επικρατεί, θα ήταν παράδοξο να φαίνεται το ελληνικό διαβατήριο πιο ισχυρό από το αυστραλιανό ή το τσέχικο, και να ισοδυναμεί με το αυστριακό και το καναδέζικο! 
Αυτό προκύπτει από το δείκτη παγκόσμιας κατάταξης διαβατηρίων, που καταρτίζει η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Arton Capital, με κριτήριο την ευκολία που προσφέρει στους κατόχους του το διαβατήριο κάθε χώρας. Η κατάταξη γίνεται βάσει του αριθμού των χωρών, που επιτρέπεται να επισκεφθεί κανείς χωρίς να απαιτείται βίζα. 

Η Ελλάδα επιτρέπει την σχετική πρόσβαση σε 140 χώρες ενώ η Αυστραλία σε 138. Στην πρώτη θέση, με 147 χώρες, βρίσκονται τα διαβατήρια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, ενώ οι χώρες με τα "χειρότερα" διαβατήρια είναι το Νότιο Σουδάν, η επικράτεια της Παλαιστίνης, η Μυανμάρ, το Νεπάλ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Μπουτάν και η Βόρεια Κορέα. 
Η βίζα είναι ένας παράγοντας πολύ σημαντικός στις διεθνείς σχέσεις, παρ' ότι που η σημασία του, πολλές φορές υποτιμάται. Οι χώρες που έχουν καλές σχέσεις συνήθως επιτρέπουν την έκδοση βίζας με πολύ γρήγορο τρόπο κατά την άφιξη των επισκεπτών στο αεροδρόμιο. Στην αντίθετη περίπτωση, ακολουθείται μία συχνά περίπλοκη διαδικασία, που απαιτεί από τους ταξιδιώτες να παράσχουν αναλυτικές πληροφορίες για το ταξίδι τους, το είδος της επίσκεψης, το χρόνο άφιξης και αναχώρησης, τον τόπο παραμονής τους, επιστολές πρόσκλησης στη χώρα, ενώ συνήθως απαιτείται και η καταβολή σχετικής αμοιβής.
Η λίστα των δέκα χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο, σύμφωνα με την Arton Capital έχει ως εξής (σε παρένθεση ο αριθμός των χωρών για τις οποίες δεν χρειάζονται βίζα οι κάτοχοι):

1. ΗΠΑ, Μ. Βρετανία (147)
2. Γαλλία, Ν. Κορέα, Γερμανία (145)
3. Ιταλία, Σουηδία (144)
4. Δανία, Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία (143)
5. Ελβετία (142)
6. Ισπανία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία (141)
7. Καναδάς, Ελλάδα, Αυστρία, Μαλαισία (140)
8. Νέα Ζηλανδία (139)
9. Αυστραλία, Τσεχία, Ουγγαρία (138)
10. Πολωνία, Σλοβακία (137)

Πηγή: Arton Capital
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ - INFO DIASPORA

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Μελβούρνη, 21 Απριλίου: «Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει»

   Κοινωνία   

Συγκέντρωση για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση διοργανώνεται στις 21 Απριλίου στη Μελβούρνη, στα πλαίσια της καμπάνιας “Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει”.Η συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Μελβούρνης (Trades Hall), με ομιλητές πολιτικούς και εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων της Αυστραλίας, ενώ θα παρουσιαστεί και μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης. Θέμα της συγκέντρωσης είναι ο αγώνας της Ελλάδας για εθνική και οικονομική κυριαρχία την δύσκολη αυτή περίοδο για την πατρίδα μας, όπου καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη σύναψη μιας δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους της.
 Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο οικονομολόγος Διαμαντής Ρόρρης, επικεφαλής της εκστρατείας Australian-Greek Solidarity Campaign, υπό την αιγίδα της οποίας είναι και η συγκέντρωση αυτή, η σκηνοθέτης Ανα Κόκκινου, ο ομοσπονδιακός βουλευτής και υπαρχηγός των Πρασίνων, Adam Bandt, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) Ged Kearney και ο πρόεδρος του Αυστραλιανού Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Andrew Dettmer. 
Θα παρουσιαστεί μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου, καθώς και εκπροσώπου της Ελληνικής κυβέρνησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.00 μμ, την Τρίτη 21 Απριλίου, στο Trades Hall, στη γωνία των οδών Lygon και Victoria, στο κέντρο της Μελβούρνης. 

Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.globalview.gr/