Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: arkadikovima@gmail.com

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
28η Οκτωβρίου 1940 - 28η Οκτωβρίου 2017
Τιμούμε τους μαχητές φαντάρους που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, δίνοντας και την ζωή τους στην ιδέα της Ελευθερίας.... Στην μνήμη του Παναγιώτη του Πέτρου Τσαρμπού [από την Καρύταινα] που γύρισε λαβωμένος στο πόδι από το μέτωπο. Αιωνία του η μνήμη.....

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Ομογενών μας στην Αμερική

Δυναμικό «παρών» έδωσε η ομογένεια στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που οργάνωσε ο δραστήριος και φιλοπρόοδος Σύλλογος «Αθηνά», την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα του Iερού Nαού Αγίου Δημητρίου στο Merrick της Νέας Υόρκης. 


Οι Αρκάδες που διαμένουν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης συγκεντρώθηκαν έπειτα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για να συζητήσουν τα εξής θέματα:
  • * τη συγκέντρωση δωρεών για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου
  • την ανανέωση των συνδρομών για το έτος 2016
  • τη διεξαγωγή του ετήσιου picnic του Συλλόγου
  • τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Συλλόγου
  • τη συμμετοχή του Συλλόγου στην προγραμματισμένη παρέλαση κατά την εορτή της 25ης Μαρτίου
  • τη διεξαγωγή εκδρομής στο Atlantic City
  • προσεχείς διοργανώσεις και τέλος τη συμμετοχή του Συλλόγου στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, ώστε να εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ομογενών στην Ελλάδα από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος «Αθηνά» ιδρύθηκε το 1909, αποτελώντας ένα από τα πρώτα ελληνικά σωματεία της ομογένειας στη Νέα Υόρκη. Στην εκατοντάχρονη και πλέον ιστορία του, ο Σύλλογος έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο στην ανάπτυξη των χωριών μας κατά τον περασμένο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου